У Німеччині посилили карантинні обмеження

Читать на русском
У понеділок, 27 грудня, в кількох федеральних землях набули чинності нові карантинні обмеження. Інші федеральні землі посилять карантин у вівторок, 28 грудня.
Фото DW

У понеділок, 27 грудня, в кількох федеральних землях набули чинності нові карантинні обмеження. Інші федеральні землі посилять карантин у вівторок, 28 грудня.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Відомо, що вже сьогодні карантин посилили у Баден-Вюртемберзі, Нижній Саксонії, Бранденбурзі та Мекленбурзі-Передній Померанії.

Зокрема, через поширення нового штаму коронавірусу Омікрон, закрили кінотеатри, театри, музеї, внутрішні приміщення зоопарків, басейни та інші місця відпочинку.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

«Якщо в сім'ї хтось не щеплений від коронавірусу, продовжують діяти більш серйозні обмеження: у гості можна запросити лише до двох осіб з іншого домогосподарства, за винятком дітей віком до 14 років», – зазначають у виданні.

Крім цього, у сфері громадського харчування вводиться комендантська година: з 22:30 до 5 ранку. У новорічну ніч комендантська година починається не раніше першої години ночі.

Раніше повідомляли, що міністри охорони здоров'я федеральних земель Німеччини закликають посилити правила в'їзду в країну. Вони запропонували запровадити вимогу обов'язкового ПЛР-тесту для тих, хто в'їжджає з країн з високою часткою цієї мутації. При цьому тест має бути зроблений не раніше ніж за 48 годин до вильоту, а експрес-тести не повинні враховуватися.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: