Коронавірусний шторм: ВООЗ передрікає тотальне домінування омікрон-штаму в Європі

Читать на русском
У ВООЗ рекомендують підготувати медичні системи до величезних навантажень і широко застосовувати бустерну вакцинацію від коронавірусу
Ілюстративне фотоReuters

Новий штам коронавірусу Омікрон вже протягом декількох тижнів буде тотально домінувати в більшій частині держав Європи. Країнам варто підготуватися до різкого зростання кількості захворювань коронавірусом, щоб їх медичні системи не сколапсували.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на заяву директора Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханса Клюге.

Новий штам коронавірусу «Омікрон»: що про нього відомоЗ'явився новий штам ковіду Омікрон. Які симптоми, чи небезпечний та чи ефективні проти нього вакцини – у матеріалі.

«З моменту появи Омікрон був виявлений як мінімум в 38 з 53 країн Європейського регіону ВООЗ і вже домінує в деяких з них, включаючи Данію, Португалію і Сполучене Королівство... Протягом декількох тижнів Омікрон почне домінувати в більшій кількості країн регіону, підштовхнувши та без того розхитані системи охорони здоров'я на межу» - повідомив він.

Клюге порекомендував підготувати систему охорони здоров'я кожної держави до прийдешнього «коронавірусного шторму» і порадив широко використовувати в питанні протистояння новому штаму такий інструмент, як бустерна вакцинація населення.

Нагадаємо, що раніше ВООЗ оприлюднила прогноз поширення штаму коронавірусу Омікрон. Його вже зафіксували на території 89 країн світу.

При цьому організація також зробила позитивний прогноз по закінченню пандемії коронавірусу у світі. Там вважають, що попри новий штам коронавірусу Омікрон, пандемія закінчиться вже у 2022 році.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: