Верещук пропонує підвищити стипендію студентам: міністр повідомила цифри

Мінреінтеграції запропонувало Кабміну підвищити стипендію до 6,5 тисяч гривень усім студентам, які приїхали з окупованих територій Донбасу та Криму для навчання в українських університетах.

Про це повідомляє голова відомства Ірина Верещук в ефірі радіо «Крим.Реалії»

«Ми запропонували, і я сподіваюся, мене підтримають колеги з уряду, і я навіть не сумніваюся, що мене підтримають і прем'єр, і президент, збільшити стипендію. Вона має бути підвищена. Усім студентам, які приїхали з окупованих територій до 6,5 тисяч. Тобто, вдвічі буде збільшена стипендія. Я щиро сподіваюся, що це трішки хоча б допоможе. Ми зараз відстежуємо, що зменшується кількість абітурієнтів. Незначно, якщо говорити про Крим, то лише на 60 менше, ніж минулого року, але це теж підстава вважати, що треба щось робити й щось змінювати», - зазначила очільниця Мінреінтеграції.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів вніс зміни до порядку призначення та виплати стипендій. Відтепер кожен семестр вчена рада вишу визначає однаковий для всіх факультетів ліміт стипендіатів, яким призначатиметься академічна стипендія.

У січні цього року Зеленський започаткував президентські стипендії для учнів. Щорічно визначатиметься топ-10 найкращих учнів кожної області за результатами ЗНО. Кожен із цих учнів отримуватиме стипендію – 10 тисяч гривень щомісяця.

Раніше «Слово і діло» повідомляло, на які пільги можуть розраховувати українські студенти.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО