Президент не санкціонував проведення спецоперації щодо «вагнерівців» – Єрмак

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що президент Володимир Зеленський не давав санкцію на операцію із затримання «вагнерівців».

«Нам дорікають, що ми спочатку заперечували операцію, а потім визнали її. Я хочу це пояснити. Підкреслю: жодної санкціонованої операції, про яку каже пан Бурба, не було. Немає жодної суперечності між тим, що ми говорили раніше, і що говоримо зараз. Я не відмовляюся від своїх слів», - заявив Єрмак в інтерв'ю РБК-Україна.

З його слів, президент не давав санкцію на цю операцію.

«Дивіться, є така операція, як документування бойовиків, і це чудова операція, блискуче проведена нашою розвідкою. Так от, документування та розслідування злочинів тривало тривалий час і триває досі», - зазначив він.

За його словами, документуються всі люди, «які чинили злочини на території Донбасу, вбивали наших людей» - про що написали Bellingcat та Христо Грозєв.

«Щодо ситуації, яка сьогодні обговорюється, то президент чітко сказав, що це була операція не наших спецслужб. І багато деталей є тому підтвердженням», - додав голова ОПУ.

Нагадаємо, напередодні Єрмак з'явився до ДБР і надав свідчення у справі «вагнерівців». А Рада ухвалила проміжний звіт ТСК щодо «вагнергейту».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО