ДБР планує викликати на допит Єрмака у справі про «Вагнергейт» – Сухачов

Державне бюро розслідувань планує найближчим часом викликати на допит голову офісу президента України Андрія Єрмака. Допитувати його будуть у справі про зрив спецоперації по затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

Про це заявив виконуючий обов'язки голови ДБР Олексій Сухачов в ефірі програми «Право на владу».

«Сьогодні жодного факту і докази слідство не отримало... Ми протягом декількох днів будемо викликати пана Єрмака на допит. Чому не робимо цього сьогодні? Тому що ми очікуємо певну інформацію від колег з правоохоронних органів. Найближчими днями будемо запрошувати на допит пана Єрмака, про що він повідомить суспільству особисто – або ми (повідомимо), якщо буде такий запит» - сказав він.

Сухачов додав, що слідчі ДБР мають право допитати будь-яку людину незалежно від того, яку посаду він обіймає. Тому при необхідності на допит може бути викликаний навіть президент Володимир Зеленський.

17 листопада, міжнародна група журналістів-розслідувачів Bellingcat оприлюднила першу частину розслідування про причини зриву спецоперації із затримання в Білорусі російських найманців з ПВК «Вагнера».

18 листопада українська журналістка Яніна Соколова у себе в Facebook опублікувала секретні документи української розвідки, які стосуються підготовки операції «Авеню» - спецоперації із захоплення і затримання бойовиків російської ПВК «Вагнер». За її словами, в них нібито є підтвердження, що операцію перенесли за наказом вищого політичного керівництва України.

19 листопада ексголова ГУР МО Василь Бурба в ефірі «Свободи слова Савіка Шустера» розповів, хто віддав наказ перенести операцію.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО