Кулеба висловив припущення, коли Україну візьмуть до НАТО

Україна вступить до НАТО тоді, коли деякі європейські держави-члени Альянсу перестануть постійно озиратися на Росію і враховувати її думку з цього приводу.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На жаль, кілька країн-членів НАТО все ще, обмірковуючи рішення про перспективу членства України в Альянсі, ставлять собі питання - що на це скаже Росія? Саме тому ми планово з ними говоримо, що припиніть дивитися на Україну через призму Росії. Це не те, що ви нам неодноразово обіцяли з 2008 року, коли НАТО говорило, що жодна третя сторона не впливатиме на рішення про відносини України й НАТО. Ця позиція задекларована на всіх рівнях, але, на жаль, на практиці ми бачимо, що російський фактор відіграє свою роль» - розповів він.

При цьому міністр запевнив, що Україна обов'язково стане членом НАТО, попри весь опір зовнішніх сил.

«Багато країн підтримують вступ України до НАТО, я переконаний, що це відбудеться. Всьому свій час. Зараз необхідно працювати та не звалювати на Україну відповідальність за затримку вступу в НАТО» - додав він.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що питання вступу України до НАТО сьогодні не стоїть на порядку денному. Водночас країна повинна і далі виконувати всі умови для цього.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО