Росія стала країною-порушником релігійних свобод - Держдеп

Російська Федерація увійшла до щорічного списку країн-порушників релігійних свобод, який опублікували Сполучені Штати Америки.

Про це повідомляє Державний департамент США, з посиланням на заяву Держсекретаря США Ентоні Блінкена.

«Щороку Держсекретар несе відповідальність за визначення урядів і недержавних суб’єктів, які через порушення релігійних свобод можуть бути внесені до списку порушників відповідно до Міжнародного закону про свободу віросповідання. Я (Держсекретар Блінкен - ред.) призначаю Бірму, Китайську Народну Республіку, Еритрею, Іран, КНДР, Пакистан, Росію, Саудівську Аравію, Таджикистан і Туркменістан країнами, що викликають особливе занепокоєння, за те, що вони займалися або толерували «систематичні, постійні та кричущі порушення релігійних свобод», - йдеться у повідомленні.

Водночас, такі країни, як Алжир, Коморські Острови, Куба та Нікарагуа внесені до спеціального списку спостереження, тому що порушували чи ігнорували «серйозні порушення релігійних свобод».

Також США стежитимуть за організаціями та угрупуваннями, серед яких «Аш-Шабаб», «Боко Харам», ІДІЛ, хусити, Талібан та інші.

«У багатьох місцях по всьому світу ми продовжуємо спостерігати, як уряди переслідують, арештовують, погрожують, ув'язнюють та убивають людей просто за те, що вони прагнуть жити відповідно до своїх переконань. Ми продовжуватимемо тиснути на всі уряди, щоб вони виправили недоліки в їхніх законах і практиці, а також сприяти притягненню до відповідальності осіб, відповідальних за порушення свобод», - зазначили у Держдепі.

Нагадаємо, що 15 листопада Рада Євросоюзу затвердила критерії нових обмежувальних заходів щодо Білорусі за незаконне переправлення мігрантів на територію ЄС або сприяють в цьому режиму Олександра Лукашенка.

Після цього, стало відомо, що у США анонсували нові санкції проти Білорусі.

Напередодні Україна отримала вже четверту партію військової допомоги від США.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО