Білорусь заявила, що відправила назад на батьківщину дві тисячі мігрантів

Білорусь робить все, щоб скоротити потік мігрантів в країну. Останнім часом країна відправила назад на батьківщину близько двох тисяч осіб, зазнавши при цьому великих фінансових втрат.

Про це заявив Міністр закордонних справ країни Володимир Макей в інтерв'ю, яке було опубліковано на сайті Міністерства.

«Ми буквально місяць тому позбавили права запрошення мігрантів з інших країн 30 туристичних фірм. Затримали на кордоні близько 700 порушників. Близько 2000 громадян ми відправили назад – громадян, які прибули з інших країн і не мають оформлених відповідним чином документів. А відправка кожного громадянина пов'язана також і з фінансовими витратами держави» - заявив він.

Макей додав, що Білорусь нібито пропонувала Європейському союзу обговорити міграційну кризу за столом переговорів, але ЄС проігнорував всі пропозиції щодо вирішення проблеми мігрантів. Міністр також звинуватив ЄС у тому, що саме Європа ініціювала розрив багатьох положень Угоди про реадмісію мігрантів з Білорусі.

«Вони припинили фінансування проєктів, пов'язаних з будівництвом притулків для мігрантів на території Білорусі, ряду проєктів по зміцненню прикордонної інфраструктури та багатьом іншим» - додав він.

Як відомо, на кордоні Білорусі з європейськими країнами вже кілька місяців перебувають тисячі мігрантів з країн Африки та Близького Сходу. У листопаді криза загострилася: групи мігрантів намагалися прорвати кордон, Польща і Литва у відповідь ввели режим надзвичайної ситуації. У нинішній кризі Європа звинувачує Олександра Лукашенка. У відповідь білоруський президент звинувачує Європу і загрожує втручанням Росії.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО