На білорусько-польському кордоні затримали росіянина, який сприяв міграційній навалі

У вівторок, 9 листопада, польські прикордонники затримали на кордоні з Білоруссю громадянина Російської Федерації, який сприяв спробам мігрантів потрапити до Польщі.

Про це повідомляє польська прикордонна служба у Twitter.

«За допомогу (мігрантам - ред.) затримано 3 особи (1 оcоба з Росії, 1 особа зі Швеції, 1 особа з Литви)», - повідомили польські прикордонники.

Зазначається, що загалом 9 листопада польські прикордонники затримали 9 осіб і зафіксували 599 спроб незаконного перетину кордону.

«Вчора ми зафіксували 599 спроб незаконного перетину кордону Польщі з Білоруссю. Затримано 9 осіб (5 осіб з Лівану, 3 особи з Іраку, 1 особа з Сирії). Щодо 48 осіб було прийнято рішення про виїзд з Польщі», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що на білорусько-польському кордоні з 8 листопада знаходиться група приблизно з 4 тисяч мігрантів, які намагаються потрапити через Польщу до Німеччини. Напередодні вони намагалися прорвати кордон.

При цьому, раніше президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен розповіла про плани ЄС і США ввести санкції на авіакомпанії третіх країн, які допомагають нелегальним мігрантам дістатися до Білорусі.

Раніше ми повідомляли, що Євросоюз може ввести санкції проти російського «Аерофлоту».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО