Верховний суд залишив чинним ще один обвинувальний вирок ВАКС

Верховний суд залишив без змін вирок колишньому директору дочірнього підприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтину Старовойту, якого Вищий антикорупційний суд і апеляційна палата ВАКС засудили до 8 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, 6 серпня 2020 року ВАКС визнав винним колишнього директора дочірнього підприємства «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтина Старовойта в розтраті 8,6 мільйона гривень. Суд призначив йому покарання у вигляді позбавленням волі строком на 8 років із забороною обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських функцій, протягом 3 років із конфіскацією частини майна. Так, ВАКС конфіскував автомобіль Старовойта Kia Optima 2012 року випуску. Крім того, суддя повернув ДП «Центргаз» 8,6 млн грн, які перебувають на рахунку «Нафтогазгруп «Деметра» і були заарештовані. Пізніше апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін. Однак адвокат Старовойта подав скаргу на вирок до Верховного суду.

«Верховний Суд залишив без змін вирок колишньому директору ДП «Центргаз» ВАТ «Кіровоградгаз» Костянтину Старовойту, обвинуваченого у розтраті 8,6 млн грн коштів підприємства, вчиненому групою осіб за попередньою змовою, в особливо великому розмірі. За вироком суду Старовойта засуджено до 8 років позбавлення волі з позбавленням на три роки права обіймати посади в підприємствах, установах, організаціях державної та комунальної власності з частковою конфіскацією майна», – інформує прокуратура.

Водночас Старовойта оголосили в розшук, оскільки він не з'явився на виконання вироку.

Нагадаємо, як встановив суд, у 2017 році Старовойт перед своїм звільненням із займаної посади, умисно уклав із одним із суб'єктів господарювання договір купівлі-продажу газу на умовах, які забезпечили розтрату коштів очолюваного ним підприємства. Так, він забезпечив створення штучної кредиторської заборгованості перед контрагентом, що стало підставою для стягнення із підприємства 8,6 млн грн передоплати за договором купівлі-продажу газу, як пені за невиконання договірних умов.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО