Верховний суд залишив в тюрмі засудженого одеського суддю

Читать на русском
Верховний суд не змінив покарання судді одного з райсудів Одеси, якого антикорупційний суд визнав винним у хабарництві.
Анатолій Целух

Верховний суд залишив в силі вирок судді Малиновського районного суду Одеси Анатолію Целуху, якого Вищий антикорупційний суд визнав винним в одержанні неправомірної вигоди та засудив до п'яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як відомо, ВАКС визнав винним суддю Целуха в одержанні 2500 доларів неправомірної вигоди. Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років з конфіскацією майна. Також судді заборонили протягом 3 років обіймати певні посади. Однак апеляційна палата ВАКС зменшили строк покарання до 5 років позбавлення волі, залишивши вирок в іншій частині без змін. Адвокат судді Целуха подав касаційну скаргу до Верховного суду, але її залишили без задоволення.

«22 жовтня Верховний суд залишив без змін вирок в частині покарання судді Малиновського районного суду Одеси Анатолію Целуху. Разом з тим, суд виключив із вироку посилання на допит одного зі свідків», – інформують у САП.

Як встановив суд, Целух отримав неправомірну вигоду за ухвалення рішення на користь громадянина у цивільній справі щодо вирішення житлового спору. У провадженні судді з 2017 року перебувала позовна заява мешканця Одеси до одного з акціонерних підприємств щодо визнання недійсним рішення про виділення житлової квартири. Справа не розглядалась по суті понад півтора роки, через що реальний власник житла не могла розпоряджатись своєю приватизованою квартирою. У лютому 2019 року власник квартири звернулася до Малиновського суду Одеси з позовом про відвід судді.

Нагадаємо, НАБУ, СБУ і САП викрили Целуха на хабарі. Пізніше йому повідомили про підозру. Також суд визначив судді запобіжним заходом заставу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: