Щодо ексміністра охорони здоров'я Степанова ведеться низка справ – Венедіктова

Генеральна прокуратура України розслідує низку проваджень щодо колишнього міністра охорони здоров'я Максима Степанова, якого у травні відправили у відставку.

Про це заявила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова в ефірі програми «Свобода слова».

За її словами, ОДПУ має чимало справ, в яких фігурує колишній глава МОЗ. Але поки рано говорити про підписання якихось підозр, оскільки розслідування справ все ще йде.

«Прокуратура вже давно почала розслідування. Але ми не можемо говорити емоціями. Ми можемо говорити конкретними доведеними фактами та доказами, які в суді вистоять... Я нікого ніколи не захищаю. А завжди розмовляю з усіма як прокурор, а не як людина, яка може собі дозволяти політичні промови. У цьому випадку ніхто нікого не покриває... Ніхто не забутий і ніщо не забуте» - заявила вона.

Нагадаємо, Верховна рада на позачерговому засіданні 18 травня всупереч рекомендаціям профільного комітету та вимогам співробітників українських медзакладів схвалила відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України. За його відхід висловилося 292 депутати.

За словами прем'єра, основною причиною внесення подання про відставку Степанова є зрив кампанії вакцинації від COVID в Україні. Сам Степанов з цим не згоден.

Новим міністром охорони здоров'я України став колишній головний санлікар Віктор Ляшко.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО