Корнієнко заявив, що депутатів потрібно штрафувати за порушення регламенту

У Верховній Раді треба ввести штрафи за порушення парламентського регламенту, і нещадно штрафувати народних депутатів за порушення.

Про це заявив глава партії «Слуга народу», перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ми зміни до регламенту, звичайно, будемо пропонувати. Не впевнений, що відразу будемо пропонувати відповідальність, тому що там у нас багато досліджень було, як краще парламенту працювати. Рекомендували парламентських приставів, щоб бійки зупиняти... Як мінімум потрібно ввести відповідальність за недотримання регламенту, щоб депутати почали штрафи платити. Як показав досвід з правками, покарання рублем працює» - сказав він.

Зазначимо, що саме СН часто звинувачують у порушенні регламенту ВР. Так, відставка спікера парламенту - Дмитра Разумкова, за його ж словами, була проведена з грубими порушеннями регламенту. Втім, Разумков вирішив не звертатися до суду з цього приводу.

Раніше Корнієнко вже заявляв, що у Верховній Раді України з ініціативи СН планується створити групу депутатів, яка займатиметься внесенням змін до регламенту парламенту країни.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО