НАЗК не знайшло ознак незаконного збагачення у суддів ВСУ, які виправдали колегу-хабарника

У деклараціях суддів Верховного суду України за 2020 рік Сергія Фоміна, Германа Анісімова та Ольги Булейко немає ознак незаконного збагачення.

Про це йдеться у висновках Національного агентства із питань запобігання корупції про результати повної перевірки зазначених суддів ВСУ за відповідний період, передає «Слово і діло».

Нагадаємо, 16 вересня Верховний суд України виправдав колишнього суддю Апеляційного суду Черкаської області Володимира Пономаренка, якого Вищий антикорупційний суд у лютому засудив до 2 років позбавлення волі за хабарництво. Рішення ухвалили судді Сергій Фомін, Герман Анісімов та Ольга Булейко.

Так, згідно з даними НАЗК, у декларації судді ВСУ Германа Анісімова немає жодних неточностей в оцінці активів; наявність конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення та необґрунтованості активів не встановлено.

У декларації судді Сергія Фоміна недостовірні відомості відрізняються від достовірних на 505 гривень. При цьому, НАЗК зробило висновок про те, що конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення у судді немає.

Суддя Ольга Булейко у своїй декларації за 2020 рік «приховала» від НАЗК відомості на суму 6289,24 грн. Така розбіжність не передбачає ні адміністративної, ні кримінальної відповідальності. НАЗК зазначає, що не встановило наявності конфлікту інтересів та ознак незаконного збагачення.

Раніше «Слово і діло» писало, що КСУ затягує розгляд звернення щодо неетичної поведінки судді Сліденка.

Також ми писали, що, за даними НАЗК, у нардепа Гуріна вкрали гаманець з біткойнами на 22 млн грн.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО