У ТКГ оцінили ймовірність повномасштабного вторгнення РФ в Україну

Загроза повномасштабного вторгнення Росії в Україну як і раніше зберігається, але збройні сили в змозі дати відсіч агресору.

Про це заявив представник української делегації в Тристоронній контактній групі Сергій Гармаш в інтерв'ю Радіо Свобода.

«Якщо брати загальний тренд, то ось те загострення на Донбасі чому відбувається? Тому що вони бачать, що дипломатично і політично вони не можуть нічого добитися. Їм залишається єдиний інструмент тиску на Україну - це військовий... Путін постійно змушений доводити, що він - сильна фігура, він, скажімо, позначив цю територію і він тут господар. І, нарешті, чим далі ми від Росії, тим більше у нього буде бажання все-таки залучити нас до себе і змусити нас підкоритися, потрапити під вплив Росії. Я думаю, що, врешті-решт, у нього не залишиться іншого інструменту, як, дійсно, якась військова операція» - сказав він.

Гармаш додав, що Росія безнадійно упустила той час, коли Україну можна було перемогти військовим шляхом. Зараз країна в змозі дати відсіч агресору і завдати йому неприйнятні втрати.

«Ми ж готуємо свої ЗСУ. Ми готуємо також законодавство під територіальну оборону. Тобто я вважаю, що Україна готується» - зазначив він.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що загроза повномасштабної війни з Росією цілком реальна і на сьогодні.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО