Разумков підтримав створення слідчої комісії для розслідування «Вагнергейта»

Створення тимчасової слідчої комісії з членів парламенту щодо розслідування скандалу з операцією щодо затримання членів так званої «приватної військової компанії «Вагнер» («Вагнергейту») є необхідним.

Про це заявив голова Верховної Ради України Дмитро Разумков в ефірі 5 каналу.

«Якщо ми говоримо про ТСК з будь-якого питання, якщо є голоси, якщо фракції делегують своїх народних депутатів для роботи, я вважаю, що в цьому нічого поганого немає. Об'єктивне розслідування точно необхідно. Якщо до цього може приєднатися Верховна Рада, не бачу проблем» - сказав він»

Разумков додав, що він довіряє інформації телеканалу СNN про те, що українські спецслужби готували операцію із затримання вагнерівців. На його думку, це було і так ясно, але варто не тільки ознайомитися з розслідуванням журналістів, а й почути офіційну інформацію.

«Все-таки це розслідування журналістів. Треба почути офіційну позицію, як насправді і що відбувалося. Я розумію, що там є питання таємниці, але якраз ТСК дозволяє промовляти ті чи інші аспекти операції в закритому режимі, таємному режимі», - зазначив він.

Нагадаємо, 8 вересня американський телеканал CNN опублікував сюжет про розслідування скандалу зі зривом операції із затримання бойовиків «ПВК Вагнера».

Нагадаємо, що в липні 2020 року в Білорусі затримали понад 30 найманців, серед яких були бойовики, які воювали на Донбасі.

Україна посилала запит на їх екстрадицію, але [Мінськ вирішив видати їх Москві.

Відразу після цього з'явилася інформація, що це була операція спецслужб. Нібито Україна залучила бойовиків на авіарейс з Мінська в Стамбул для подальшої доставки на роботу в Південній Америці. Передбачається, що літак міг би сісти в Києві, а найманців би заарештувала українська сторона.

У травні 2021 року Верховна рада на засіданні провалила голосування за створення Тимчасової слідчої комісії у справі «вагнерівців».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО