«Талібан» зібрав конференцію в Афганістані, щоб обговорити майбутнє країни – ЗМІ

Лідери радикального ісламістського руху «Талібан», які контролюють Афганістан, 21 серпня зібралися в Кабулі, щоб розділити владу та обговорити майбутнє країни.

Про це повідомляє Радіо Свобода з посиланням на AFP.

Так, джерело французьких журналістів серед талібів на умовах анонімності розповіло, що в Кабулі планується зустріч керівника талібів, мулли Абдул-Гані Барадара, з іншими політичними та військовими керівниками руху. Серед питань, які вони будуть обговорювати - створення уряду з різних сил, а не тільки талібів. На зустрічі будуть присутні представники «Мережі Хаккані» - це споріднена і союзна талібам організація ісламських бойовиків.

Ще одне джерело повідомило, що Барадар прибув до Афганістану, щоб розподілити повноваження серед польових командирів угруповання. Також він планує зустрітися з колишніми урядовими діячами, командирами місцевих загонів ополчення, політиками та богословами, що мають вагу в суспільстві.

Відзначається, що протягом декількох тижнів таліби нададуть план нової моделі влади, яка буде сформована в Афганістані. Над ним працюють експерти в галузі права, релігії та зовнішньої політики та цей план не передбачає існування в країні демократії. Також таліби створять окремі групи, зоною відповідальності яких стане фінансова криза і внутрішня безпека в державі.

Раніше «Талібан» офіційно оголосив Афганістан новим ісламським еміратом. Дата оголошення була обрана не випадково-19 серпня Афганістан відзначає День незалежності країни від Великобританії.

ЄС не веде політичних переговорів з талібами з моменту захоплення ними влади в Афганістані, підкреслила президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн. А ось прем'єр-міністр Великобританії та президент Туреччини Ердоган заявили про готовність співпрацювати з талібами.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО