Батьки опозиціонера Протасевича звернулися до Меркель

Батьки білоруського опозиціонера Романа Протасевича звернулися до канцлера Німеччини Ангели Меркель - вони попросили допомогти звільнити сина і зупинити Олександра Лукашенка.

Про це батьки сказали в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

Батько Протасевича розповів, що листи від батьків Роману не доставляють. Окрім того, у них навіть немає можливості вільно поговорити телефоном із адвокатом сина.

«Замість цього держава вже опублікувала два відео, на яких він робить вимушені свідчення. Ви можете побачити явні сліди тортур: у нього кривий ніс. Напевно, зламаний. У нього синці на шиї. Експерт сказав нам, що це були сліди задушення», - стверджує батько.

Також мати Протасевича звернулася за допомогою до Меркель.

«Ми дуже просимо вас допомогти нам вивести всіх невинних людей із тюрем. Їм терміново необхідна допомога, тому що вони щодня піддаються садизму і насильству. Будь ласка, зупиніть Лукашенка! Кожен додатковий день, немає, кожна додаткова година, варті невинним їхніх життів», - сказала мати опозиціонера.

23 травня в Білорусі примусово посадили літак авіакомпанії Ryanair, щоб затримати засновника Telegram-каналу Nexta Романа Протасевича. Цей вчинок викликав обурення у міжнародної спільноти.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО