Реформа КСУ повинна привести роботу суду у відповідність з Конституцією – нардеп

Запропонована президентом Володимиром Зеленським реформа Конституційного Суду України, яку розглядає Верховна hада, дозволить привести діяльність КСУ у відповідність з Конституцією.

Про це заявив народний депутат від «Слуги народу» Федір Веніславський, представник президента в Конституційному суді, в ефірі телеканалу «Україна 24».

За словами Веніславського, сумніватися в реформі не варто.

«Побоювань, що реформа може бути поставлена під сумніви, точно немає, тому що це саме той законопроєкт, який повинен привести діяльність Конституційного Суду у відповідність з Конституцією. Конституція прямо вимагає, щоб діяльність КСУ була унормована законом України, а не регламентом КСУ, як на цей момент. Саме через те, що регламент Конституційного Суду був затверджений саме Конституційним судом, він дещо підправляє, скажімо так, у багатьох випадках закон – це те головне питання, яке зумовило внести цей законопроєкт про конституційну процедуру, і унормувати діяльність Конституційного Суду з розгляду справ на рівні закону, а не на рівні підзаконного нормативного акту, прийнятого самим фактично судом», – розповів він.

Нагадаємо, наприкінці січня спікер ВР Дмитро Разумков попросив Венеціанську комісію оцінити законопроєкти про діяльність КСУ.

«Слово і Діло» раніше розбиралося з експертом - чим займається Конституційний суд України та що в ньому треба змінити.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО