Без виходу України на кордон і виведення військ РФ не буде проведення виборів в ОРДЛО – Данилов

Україна проведе демократичні та вільні вибори в окупованих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) відразу ж, як отримає доступ до кордону і займе її. А займе кордон вона тоді, коли Росія виведе з ОРДЛО свої війська.

Про це секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данилов заявив в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Я неодноразово говорив, для того, щоб зупинилася війна на території Донецької та Луганської області потрібно зробити дуже просту річ - президент Путін повинен забрати свої війська, забрати свої бронетранспортери, танки, забрати всіх своїх військових звідти, і відразу все це припиниться», - зазначив Данилов.

Данилов додав, що в разі такого розвитку подій вибори будуть проведені, Україна відновить кордон і війна закінчиться.

«Німці це не бачать? Французи це не бачать? Вони це бачать, вони це розуміють. Але роблять гешефт. Ну тоді скажіть, будь ласка, шановні друзі: ми займаємося тільки бізнесом, і те, що стосується інших речей, - нас взагалі не цікавить», - резюмував Данилов.

Раніше віцепрем'єр-міністр - міністр реінтеграції Олексій Резніков говорив, що голосування за органи місцевої влади на території ОРДЛО зможе відбутися лише через кілька років після деокупації.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО