Паспортизацією ОРДЛО Кремль намагається наростити електорат перед виборами – Боднар

Читать на русском
Поглинання Росією окупованих територій відбувається давно - впровадження російської валюти, постачання зброї, прив'язка у фінансовому плані
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Паспортизація Росією окупованих районів Донецької та Луганської областей має кілька цілей, одна з яких - розширити електоральну базу путінської партії перед виборами в Державну думу РФ.

Про це розповів заступник міністра закордонних справ України Василь Боднар в інтерв'ю «Укрінформу».

Заступник міністра зазначив, що поглинання Росією окупованих територій відбувається давно - впровадження російської валюти, постачання зброї, прив'язка у фінансовому плані. У світлі цього паспортизація покликана закріпити поневолення на документальному рівні.

Політична гра і провокація: чому РФ хоче провести на Донбасі вибори у ДерждумуДля чого Росія заговорила про проведення на Донбасі виборів у Держдуму РФ, читайте в матеріалі Слово і діло.

«Паспортизацією Росія намагається формалізувати приналежність жителів окупованих нею територій до РФ. Тут є два контексти - безпековий та внутрішньополітичний. Безпека полягає в намірі Кремля «захищати» ніби своїх громадян. Своєю чергою, видача російських паспортів дає Кремлю можливість збільшити кількість виборців, які повинні були б підтримати провладні сили РФ на осінніх парламентських виборах», - зазначив Боднар.

На думку чиновника, електоральна база провладної партії РФ в самій Росії настільки ослабла, що Кремль намагається розширити її будь-якими шляхами.

Раніше міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба дорікнув міжнародних партнерів з приводу недостатньо жорсткої реакції на видачу Росією своїх паспортів на території «ЛНР» і «ДНР». На його думку, санкції проти Росії могли б загальмувати цей процес.

Нагадаємо, російська окупаційна влада продовжує проводити на території Криму та окупованих районів Донецької та Луганських областей примусову паспортизацію, яка торкнулася 2,9 млн українців.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: