Стартував запис на вакцинацію жителів ОРДЛО та Криму

Читать на русском
З четверга, 3 червня, в Україні стартував запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, а також аненсованого Кримського півострова.

З четверга, 3 червня, в Україні стартував запис на щеплення проти COVID-19 громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської областей, а також аненсованого Кримського півострова.

Записатися можуть ті особи, які належать до пріоритетних груп, вакцинація яких зараз відбувається в Україні - в першу чергу люди похилого віку у віці 65 років і старше, повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я.

«Запис відбувається за номером контакт-центру МОЗ із питань протидії COVID-19: 0 800 60 20 19. Під час розмови, оператору необхідно повідомити, з якого ви населеного пункту (уточнивши, що зараз він є тимчасово окупованим), вказати ваші дані та обрати найбільш зручний пункт щеплення. Оператор здійснить запис на вакцинацію і надішле вам СМС-повідомлення із унікальним ідентифікатором, якщо у вас є український номер телефону, або листа на електронну пошту - у разі його відсутності», - пояснюють у МОЗ.

Відпустка-2021: які країни можуть відвідати українціКраїни, відкриті для українських туристів влітку 2021 року. Список і умови відвідування – на інфографіці.

Цей ідентифікатор також передадуть до Держприкордонслужби України, щоб особу безперешкодно пропустили на підконтрольні уряду України території.

При цьому громадяни, які бажають здійснити вакцинацію і мають унікальний ідентифікатор із підтвердженням записи на щеплення, не мають проходити самоізоляцію або обсервацію.

Для запису на отримання другої дози вакцини необхідно буде знову зателефонувати до контакт-центру.

Імунізація буде здійснюватися вакциною CoronaVac від Sinovac Biotech у 10 пунктах щеплень на підконтрольних українському уряду територіях Донецької, Луганської та Херсонської областей. Ці пункти розташовані поблизу контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ). Їхній повний перелік можна подивитися за посиланням https://bit.ly/2T0bcC3.

«Через дії російських окупаційних режимів наші люди виявилися в ізоляції від цивілізованого світу без можливості забезпечити елементарні людські потреби. У першу чергу, мова про медичне забезпечення. По суті окупаційна влада, порушуючи всі норми міжнародного і міжнародного гуманітарного законодавства здійснює медичний геноцид. Із лютого поточного року Мінреінтеграції спільно з Міністерством охорони здоров'я було розпочато роботу по алгоритму вакцинації для наших громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях. Відсьогодні я радий повідомити про старт запису на вакцинацію», - сказав віцепрем'єр - міністр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Нагадаємо, центр вакцинації в Києві працюватиме інакше через черги.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: