Паливного колапсу в Україні не буде – Мінекономіки

Навіть якщо Білорусь повністю припинить поставки палива в Україну, Києву знадобиться не більше двох тижнів, щоб повністю замістити Білоруський імпорт з нових джерел.

Про це заявив заступник міністра економіки Тарас Качка в ефірі телеканалу «Україна 24».

Качка впевнений, що повне припинення поставок палива Білоруссю - загроза чисто гіпотетична, оскільки білоруські виробники переконують, що поставки будуть продовжуватися.

«З іншого боку, вчора відбулася нарада Міненергетики, яка об'єднувала і виробників, і імпортерів, і мережі. І насправді критичний термін - це 10-14 днів, щоб замінити цей імпорт. Це дуже висококонкурентний ринок», - підкреслив він.

Качка додав, що великий обсяг імпорту білоруського палива в Україну пов'язаний тільки з тим, що Мозирський нафтопереробний завод, основний постачальник, розташований дуже близько до України.

Нагадаємо, Білоруська нафтова компанія, основний постачальник автомобільного бензину А-95 в Україну, в червні знизить поставки палива українським компаніям більш ніж в п'ять разів - до 10 тисяч тонн.

У відповідь на інформацію про припинення поставок білоруського бензину в Україну, ПАТ «Укртатнафта» заявила, що може повністю забезпечити нестачу білоруського бензину на внутрішньому ринку.

Раніше в коментарі «Слово і Діло» глава Консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн прогнозував, що в травні скраплений газ і бензин можуть відчутно подорожчати.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО