Антикорупційний суд виправдав екснардепа Левуса

Вищий антикорупційний суд виправдав колишнього члена Верховної ради від фракції «Народного фронту» Андрія Левуса, якого Спеціалізована антикорупційна прокуратура обвинувачує в незаконному одержанні компенсації за оренду житла в Києві.

Таке рішення 21 травня ухвалила колегія суддів ВАКС під головуванням Віктора Маслова, повідомляє «Слово і діло».

«Визнати невинуватим обвинуваченого Андрія Левуса у вчиненні кримінального провадження, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу України. Призначити йому покарання у вигляді», – оголосив суддя.

Як відомо, 7 травня 2020 року Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи Левуса. Того ж дня йому та адвокату відкрили доступ до матеріалів розслідування для ознайомлення. 23 червня 2020 року САП передала цю справу до суду.

За версією слідства за період грудня 2014-грудня 2017 років Левус незаконно отримав із державного бюджету в якості компенсації майже 544 тисячі гривень за винайм номеру в готелі «Київ», попри наявність у його дружини двох квартир в столиці. Його дії кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою, що спричинило тяжкі наслідки).

Нагадаємо, Левусу повідомили про підозру. Пізніше, суд обрав йому запобіжний захід у вигляді 546 520 грн застави. Щоправда недавно суд відпустив ексчлена парламенту на поруки колишнього нардепа і ще двох осіб.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО