НАБУ повідомило про підозру ще одному екснардепу від БПП

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи підозрюють ще одного колишнього члена українського парламенту у зловживаннях.
Руслан Сольвар

Національне антикорупційне бюро під процесуальним керівництвом Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем ще одному колишньому народному депутату.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«18 грудня детективи НАБУ за погодженням прокурорів САП повідомили народному депутату України VII та VIII скликань про підозру в безпідставному отриманні з державного бюджету шляхом зловживання владою понад 361 тисяч гривень компенсації вартості винайму номера в готелі «Київ». Дії особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

За даними джерел «Слово і Діло», НАБУ підозрює Руслана Сольвара.

За версією слідства, у листопаді 2014 року він отримав у користування номер у готелі «Київ» коштом державного бюджету у зв'язку з тим, що не мав власного житла у столиці. Однак, як встановило слідство, на початку березня 2017 року, він отримав у спадщину квартиру в Києві, проте не сповістив про цей факт Управління справами Апарату Верховної ради, тож й надалі отримував компенсаційні виплати з держбюджету. І лише в жовтні 2018 року після низки публікацій у ЗМІ відмовився від отримання коштів. За ці півтора року, як встановило слідство, екснардеп безпідставно отримав понад 361 тис. грн компенсації за винайм житла.

Нагадаємо, 17 грудня НАБУ за аналогічною фабулою повідомило про підозру екснардепу Дмитру Колєснікову. Раніше суд продовжив обов'язки екснардепу Станіславу Березкіну. Також колишнього політика Олександра Онищенка затримали в Німеччині.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: