Степанов звинуватив у своїй відставці прем'єр-міністра

Колишній міністр охорони здоров'я Максим Степанов, якого 18 травня відправила у відставку Верховна Рада за поданням прем'єр-міністра, вважає, що саме прем'єр Денис Шмигаль винен у його звільненні.

Про це заявив сам Степанов в ефірі телеканалу «Україна 24».

За словами ексміністра, причиною незадоволення глави Кабінету Міністрів стало те, що Степанов постійно бомбардував прем'єра проханнями про виділення додаткового фінансування для МОЗ.

«Денис Анатолійович не приховує, що саме він був тією людиною, яка вважає, що я повинен бути звільнений. Причому мені було незрозуміло його бажання, тому що мені здається, коли ти працюєш в команді, якщо існують претензії, вони висловлюються в процесі роботи. Так, напевно, я іноді був досить емоційний на нарадах, коли мова йшла, наприклад, про якісь гроші на медицину, тут я був безкомпромісним. Вибивання грошей на медицину було чомусь сприйнято як формування власного політичного іміджу. Про те, що у нас медицина катастрофічно недофінансована, я почав говорити з першого дня роботи. Перше, що ми почали робити – латати ці дірки. Всі вже забули, що було рік тому», - заявив Степанов.

Степанов нагадав, що при формуванні державного бюджету на 2021 рік він подавав запит на отримання для потреб МОЗ 296 млрд грн, але реально отримав тільки 161 млрд грн - трохи більше, ніж половину від необхідного фінансування.

«У нас були абсолютно нормальні, як я вважав, робочі відносини, коли я говорив, що нам необхідно робити, як діяти. Те, що вчора сказав Давид, для мене було дивно - слова прем'єр-міністра, що у нас, виявляється, з ним якийсь конфлікт. Причому ми ж можемо говорити тільки про робочі моменти. Я часто чую, що занадто завзято вибивав гроші на медицину – так, я не підтримував бюджет, який був запропонований на 2021 рік. І я був плюс-мінус правий», - підкреслив він.

Нагадаємо, Верховна рада на позачерговому засіданні 18 травня схвалила відставку Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України. За його відхід висловилося 292 депутати.

За словами прем'єра, основною причиною внесення подання про відставку Степанова є зрив кампанії вакцинації від COVID в Україні. Сам Степанов з цим не згоден.

Новим міністром охорони здоров'я в «Слузі народу» хочуть призначити головного санітарного лікаря Віктора Ляшка.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО