В Одесі на травневі свята готували провокації – СБУ

Співробітники Служби безпеки знешкодили мережу інтернет-агітаторів і «ботоферму», які планували дестабілізувати ситуацію в Одесі на початку травня.

Про це повідомила пресслужба СБУ у суботу, 8 травня.

Як з'ясували спецслужби, п'ятеро жителів Одеси виконували замовлення кураторів на зйомку, публікацію і поширення неправдивої інформації про ситуацію в Україні.

Планувалося, що сюжети будуть висвітлюватися, серед іншого, в російських ЗМІ. Таким чином, зловмисники хотіли створити «потрібну інформаційну картинку» напередодні і під час травневих свят.

Провокатори поширювали через соцмережі матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності і конституційного ладу України, а також розпалювали міжнаціональну ворожнечу.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисників правоохоронці виявили друковані видання, символіку з пропагандою тоталітарного режиму.

Також оперативники СБУ заблокували в Одесі роботу «ботоферми». Вона використовувалася для розповсюдження в інформаційному просторі антиукраїнських та інших протиправних закликів.

Відкрито кримінальне провадження за статтею «замах на територіальну цілісність і недоторканність України» ККУ. Проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, сьогодні МВС нагадало про покарання за використання забороненої символіки, в тому числі і на свята 8-9 травня.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО