У Німеччині знову запропонували ввести мораторій на добудову «Північного потоку-2»

У Німеччині знову підняли питання про введення повного мораторію на будівництво газопроводу «Північний потік-2». Передбачається, що такий крок зможе сприяти відновленню партнерських відносин між США і ФРН.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на слова координатора уряду ФРН з трансатлантичного співробітництва Петера Баєра.

Баєр зазначив, що 4 травня в Лондоні Державний секретар США Ентоні Блінкен повідомив міністру закордонних справ ФРН Хайко Маасу про незмінність позиції США з приводу проєкту «Північний потік-2» – повне його неприйняття.

«Якщо ми хочемо використовувати це вікно можливостей для нового старту, для нового трансатлантичного Союзу, як ми це описали в нашому позиційному документі, то потрібно бачити реальність: можливо, бажання того, що «Північний потік-2» зникне і не буде настільки важливий, що нова адміністрація в США не додасть цьому такого великого значення, не виправдалося», - заявив депутат.

Баєр також підкреслив, що «Північний потік-2» необхідно зупиняти, попри те, що цей проєкт вже майже готовий.

Нагадаємо, що раніше Баєр вже пропонував ввести повний мораторій на добудову російського газопроводу «Північний потік-2».

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО