Тупицький вдруге не з'явився на обрання йому запобіжного заходу

У середу, 7 квітня, Олександр Тупицький вдруге не прибув на засідання Печерського районного суду Києва, на якому йому повинні були обирати запобіжний захід.

Про це повідомляє УНІАН.

Як заявив адвокат Тупицького, його підзахисний сьогодні рано-вранці разом з держохороною поїхав до Черкас, де проживає його мати. У 81-річної жінки загострилося важке захворювання, уточнив він.

Адвокати попросили суд відкласти засідання на дату після 14 квітня, бо з 12 по 14 квітня Тупицький повинен взяти участь в засіданнях у Конституційному і Верховному судах, а також в Голосіївському райсуді столиці.

Суд прийняв рішення оголосити перерву в засіданні до 15 квітня. Початок призначено на 10 ранку.

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора наполягає на обранні Тупицькому запобіжного заходу у вигляді застави в 45 тисяч гривень. Засідання мало відбутися 2 квітня. Тупицький на нього не з'явився.

Адвокат заявив, що його підзахисний прибув до суду з ним, однак Тупицький - особа, яку охороняють і охорона доповіла про неможливість гарантувати його безпеку під час засідання. Засідання перенесли на 7 квітня.

Раніше президент України Володимир Зеленський скасував указ Віктора Януковича про призначення Тупицького суддею КСУ. Тупицький оскаржив цей указ.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО