Україна планує отримати ПДЧ для НАТО найближчим часом – Стефанишина

Україна очікує рішення Північноатлантичного альянсу про надання плану дій щодо членства України в НАТО найближчим часом.

Про це 2 квітня заявила віцепрем'єр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанишина в інтерв'ю ТСН.

Стефанишина нагадала, що прагнення до членства в НАТО України та Грузії було документально оформлено ще під час Бухарестського саміту 2008 року.

«Думаю, пора нарешті виконати умови декларації Бухарестського саміту і, як мінімум, дати інструкції відповідним міністрам почати підготовку до надання Україні ПДЧ НАТО», - зазначила вона.

На думку віцепрем'єра, Україна точно буде на порядку денному наступного саміту НАТО, але говорити про якусь конкретику поки не варто; втім, буде непогано, якщо міністрам країн-членів НАТО дадуть вказівку розробити для України ПДЧ.

Ще на початку березня 2021 року Стефанишина говорила, що Україна вже давно заслужила право отримати План дій щодо членства в НАТО (ПДЧ) і давно готова його реалізовувати.

Нагадаємо, у п'ятницю, 2 квітня, відбулася перша телефонна розмова президента України Володимира Зеленського та президента США Джо Байдена. Глави держав обговорили загострення на Донбасі, проблему боротьби з корупцією та пандемію COVID-19.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО