У Зеленського відзвітували про прогрес у переговорах з МВФ

Переговори з Міжнародним валютним фондом, які ведуться офісом президента України, зараз знаходяться на стадії технічного процесу узгодження і консультацій.

Про це розповів радник президента з економічних питань Олег Устенко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Наскільки я розумію ситуацію з МВФ, тривають технічні консультації. І глава Кабміну, і окремі міністри, скажімо, міністри фінансів, економіки, соцполітики та енергетики знаходяться на постійному зв'язку з МВФ, в тому числі й НБУ. Наскільки ми розуміємо, в офісі президента йде технічний процес погоджень. І план «А» - це якраз той план, що ми продовжуємо співпрацю з МВФ. Тим більше та частина законопроєктів, які представляли якраз вузькі місця, що стосуються, скажімо, антикорупційної архітектури, реформи судової системи – вони вже були подані в Раду. Тому в базовій логіці ми продовжуємо з ними співпрацювати», - сказав радник.

Устенко додав, що в України є достатній рівень економічної стійкості і без коштів від МВФ.

«Але справедливості заради потрібно сказати, що у нас є достатній рівень стійкості – це 28,5 млрд доларів золотовалютних резервів, які у нас є, які перекривають 5 місяців нашого імпорту, вважається ризикованою зона менш як 3 місяці. Фактично зараз у нас є на 70% щобільше, що вважається допустимим мінімумом», - зазначив Устенко.

Раніше міністр фінансів України Сергій Марченко розповів, що підписавши оновлений Меморандум економічної та фінансової політики, в якому будуть врегульовані питання співпраці Міжнародного валютного фонду з Україною, країна отримає нові маркери та терміни їх виконання.

Раніше в офісі президента заявили, що Україна може отримати другий транш за програмою Міжнародного валютного фонду до літа, якщо виконає необхідні умови. Йдеться про низку законопроєктів.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО