В Одесі прихильники Стерненка мітингують під СІЗО, де перебуває активіст

В Одесі на акцію на підтримку засудженого на сім років активіста і блогера Сергія Стерненка зібралося близько 20 осіб; Зараз вони проводять мітинг біля СІЗО, де сидить засуджений.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зібрали мітинг низка громадських організацій Одеси. Основна вимога мітингувальників - це звільнення Стерненка, інших політв'язнів, а також політична відповідальність за те, що відбувається, для генерального прокурора, міністра внутрішніх справ і президента.

Нагадаємо, сьогодні в Києві під будівлею Офісу президента опівдні, стартувала акція на підтримку Сергія Стерненка, якого засудили на 7 років. Станом на 14:00 в мітингу беруть участь вже кілька сотень людей.

Після збору і виступів окремих активістів на Банковій учасники сформували колону і вирушили до Генеральної прокуратури. Під час руху колони по Києву учасники палили фаєри.

Про зіткнення з поліцією не повідомляється.

23 лютого Приморський районний суд Одеси виніс вирок активістові, екслідеру одеського «Правого сектора» Сергію Стерненку. Його засудили до 7 років і 3 місяців позбавлення волі у справі про викрадення людини та постановили конфіскувати половину майна. Зараз Стерненко знаходиться в одеському СІЗО.

«Слово і діло» докладно розбиралася, за якими статтями звинувачується Стерненко, яку позицію зайняли звинувачення та захист і до яких висновків дійшов суд.

А юрист пояснив, чого можна очікувати від апеляції на рішення суду по Стерненку.

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО