Заволодіння коштами Держінвестпроєкту: суд відклав засідання

Вищий антикорупційний суд не зміг провести судове засідання у кримінальному провадженні про заволодіння 259,2 млн грн Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами через неявку обвинуваченого.

Про неявку оголосила секретар судового засідання, повідомляє «Слово і діло».

«На судове засідання не з'явився обвинувачений Сергій Лідов у зв'язку з хворобою, захисник надавав відповідну довідку. Йому призначили амбулаторне лікування», – повідомила секретар.

У зв'язку з цим судді засідання закрили і оголосили, що наступне засідання заплановане на 24 березня.

Як відомо, 20 травня 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала справу Держінвестпроекту до Солом'янського суду. Пізніше справа опинилася у ВАКС. У цій справі обвинуваченими є наступні особи: водій ексголови Держінвестпроекту Владислава Каськіва Сергій Лідов, Андрій Стельмах (керівник фірм з ознаками фіктивності), Андрій Леміш (ексголови інвестиційного комітету Держінвесткомпанії), Сергій Моісеєнко (ще один водій Каськіва), Вадим Бей (екс-працівник Держінвестпроекту), ексзаступник Каськіва Сергій Шут, Руслан Усов (водій Шута), двоюрідний брат Каськіва Олександр Матковський та ексдиректор Держінвесткомпанії Юрій Лутак.

Нагадаємо, НАБУ і САП також заочно повідомили про підозру рідному братові Каськіва Олександру. Нещодавно суд скасував його заочний арешт, а також відмовився взяти його під варту знову. Раніше Інтерпол оголосив рідного брата Каськіва в розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції. Проте у зв'язку зі скасування заочного арешт його можуть прибрати з реєстру Інтерполу.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО