ВАКС не закрив справу про заволодіння коштами Держінвестпроєкту

Читать на русском
Захисникам обвинувачених у справі про заволодіння коштами Державного агентства з інвестицій відмовили у закритті справи.

Вищий антикорупційний суд відмовив адвокатам обвинувачених у заволодінні 259,2 млн грн Державного агентства з інвестицій та управління національними проєктами в закритті кримінального провадження.

Таке рішення 26 січня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотань захисників про закриття кримінального провадження – відмовити», – оголосила головуюча суддя.

Після ухвалення рішення головуюча суддя оголосила про перерву до 08:00 27 січня.

Як відомо, 20 травня 2019 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала справу Держінвестпроекту до Солом'янського суду. Пізніше справа опинилася у ВАКС. У цій справі обвинуваченими є наступні особи: водій екс-голови Держінвестпроекту Владислава Каськіва Сергій Лідов, Андрій Стельмах (керівник фірм з ознаками фіктивності), Андрій Леміш (екс-голови інвестиційного комітету Держінвесткомпанії), Сергій Моісеєнко (ще один водій Каськіва), Вадим Бей (екс-працівник Держінвестпроекту), екс-заступник Каськіва Сергій Шут, Руслан Усов (водій Шута), двоюрідний брат Каськіва Олександр Матковський та екс-директор Держінвесткомпанії Юрій Лутак.

Нагадаємо, НАБУ і САП також заочно повідомили про підозру рідному братові Каськіва Олександру. Нещодавно суд скасував його заочний арешт, а також відмовився взяти його під варту знову. Раніше Інтерпол оголосив рідного брата Каськіва в розшук з метою арешту та подальшої екстрадиції. Проте у зв'язку зі скасування заочного арешт його можуть прибрати з реєстру Інтерполу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: