В МВС заявили про можливі силові провокації з боку проросійських сил

Впродовж останньої доби Міністерство внутрішніх справ України отримує інформацію про можливі силові провокації в Україні з боку внутрішніх та зовнішніх сил через запровадження санкцій проти проросійських телеканалів.

Про це заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, повідомляє пресслужба відомства.

«Наразі, нам надходить оперативна інформація щодо можливих спроб дестабілізації ситуації, шляхом здійснення силових провокацій, а також розпалювання ворожнечі та громадянського протистояння з боку зовнішніх та внутрішніх деструктивних сил», - розповів він.

Радник Авакова підкреслив, що підрозділи поліції та Національної гвардії реагуватимуть в рамках своїх повноважень на будь-які спроби здійснення злочинів, закликів до порушення територіальної цілісності, масових заворушень, а також провокування силових і насильницьких дій.

«Правоохоронці не дадуть жодних шансів проросійським ворожим силам розколоти наше суспільство і розірвати нашу країну. Вони будуть гідно захищати народ України, цілісність і недоторканість нашої суверенної держави!», - наголосив Шкіряк.

Нагадаємо, 2 лютого РНБО впровадила санкції проти «правої руки» Медведчука Тараса Козака. Тепер йому заборонено користуватися своїми активами та розпоряджатися власним майном.

Крім самого Козака, під санкції РНБО потрапили й деякі пов'язані з ним юридичні особи, пов'язані з трансляцією або ретрансляцією телеканалів «ZiK», «NewsOne» і «112 Україна».

«Слово і діло» розпитало юриста, чи протримаються санкції проти каналів Медведчука 5 років.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО