Президент Чехії назвав Навального «російським націоналістом»

Російський опозиціонер Олексій Навальний, який зараз перебуває під арештом у Росії, не є справжнім борцем за демократію в своїй країні. Його скоріше можна назвати російським націоналістом.

Про це заявив президент Чехії Мілош Земан в ефірі радіостанції Frekvence 1.

За словами Земана, Навальний насправді лише прикидається політиком, який виступає проти режиму президента РФ Володимира Путіна.

«Він підтримував анексію Криму, брав участь у ряді націоналістичних маршів і, по-третє, підтримував сталінські депортації чеченців, так що ж він за борець за демократію? Я думаю, що він російський націоналіст», - сказав президент Чехії.

У березні 2014 року, коли Росія окупувала Крим, Навальний заявив, що дії режиму Путіна на півострові, на його думку, - це не геополітика, а «особиста помста» лідера Росії всьому українському народу, який своєю революцією подав поганий приклад росіянам.

У листопаді 2019 року Навальний заявив з приводу Криму, що «фарш назад не провернути». За його словами, анексія півострова була незаконною, але там вже 2 млн осіб з російськими паспортами.

Нагадаємо, 31 січня у десятках російських міст почалися акції протесту на підтримку затриманого раніше опозиціонера Олексія Навального. Їх минулого тижня анонсували у команді опозиціонера.

Впродовж дня російські силовики затримували учасників демонстрацій, зокрема, до їх рук потрапила дружина Навального Юлія. Наразі відомо про понад 5 тисяч затриманих.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО