ВАКС призначив до розгляду справу екснардепа Пресмана

Вищий антикорупційний суд призначив на 28 січня чергове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього народного депутата України Олександра Пресмана у незаконному одержані компенсації за оренду житла в Києві.

Про це йдеться на сайті Судової влади України, повідомляє «Слово і діло».

Нещодавно Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно Пресмана. Як повідомили у прокуратурі, акт стосовно вказаного колишнього депутата скеровано до Вищого антикорупційного суду для розгляду по суті.

За версією слідства, попри наявність власного житла у столиці Пресман з листопада 2014 року до серпня 2019 року незаконно отримав понад 928 тисяч гривень компенсації за користування готельним номером у ДП «Готельний комплекс «Національний».

Нагадаємо, 21 травня суд визначив Пресману запобіжним заходом 929 084 грн застави. Спочатку він не вніс цю суму і намагався оскаржити рішення про заставу. У САП журналісту «Слово і діло» повідомили, що 30 червня апеляційна палата ВАКС залишила без змін запобіжний захід. Пізніше екснардеп гроші сплатив.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО