Другий тур місцевих виборів: спостерігачі повідомляють про порушення

Незалежні спостерігачі фіксують перші порушення під час проведення другого туру місцевих виборів в Україні.

Про це повідомляє пресслужба громадянської мережі ОПОРА.

Зазначається, що порушення фіксують в Одесі, Херсоні, Луцьку, Українці та Кам’янці-Подільському.

Так, на виборчій дільниці №511157 в Одесі спостерігачку ОПОРИ не допускали на засідання дільничної виборчої комісії. За словами самої спостерігачки, її не допускала співробітниця пологового будинку, де розташована виборча дільниця. У жінки був перелік членів комісії, за яким вона здійснювала допуск громадян на дільницю. Імені спостерігачки в цьому переліку не було.

А спостерігачі у Херсоні повідомляють про брак виборчих кабінок і скриньок – на великій виборчій дільниці №650632 замість шести кабінок та скриньок, є лише п’ять. Така ж ситуація з кабінками на дільниці №650709. На середній виборчій дільниці №650634 замість чотирьох кабінок – лише три.

У Луцьку спостерігача не допустили на ранкове засідання через відсутність паперового оригіналу тесту на коронавірус. Спостерігач мав з собою електронну версію документа.

«В комісії вимагали саме паперовий оригінал з печаткою, тому порадили спостерігачеві роздрукувати його в лабораторії і повернутися. При цьому комісія не надала спостерігачеві документ, на основі якого вимагала довідку саме такого зразка», - повідомили в ОПОРІ.

Також два порушення спостерігачі зафіксували в Українці. Виборча комісія №320772 почала своє засідання передчасно. Спостерігачі відзначають, що о 7:05, коли повинно було почати засідання ДВК, члени комісії вже опечатали виборчі урни, а сейф з бюлетенями був відкритий. На дільниці №320767 член виборчкому передчасно заповнила виборчі бюлетені.

Нагадаємо, сьогодні в Україні проходить другий тур місцевих виборів, під час якого люди обирають міських голів з-поміж тих кандидатів, які набрали максимум голосів виборців під час першого туру 25 жовтня.

«Слово і діло» пропонує подивитися, хто з кандидатів візьме у ньому участь.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО