Місцеві вибори: чи будуть кандидати оскаржувати результати в судах

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

У ЦВК припустили, що другий тур виборів мерів в окремих містах може відбутися не в листопаді, як планувалося, а в грудні через можливі судові розгляди. Політичний експерт Володимир Цибулько у коментарі «Слово і діло» відзначив, що його проведення не відтермінують, оскільки підстав оскаржувати результати першого туру в судах практично немає.

«По-перше, кампанія в два тури стосується лише тих міст, в яких понад 75 тисяч виборців. По-друге, відрив між фіналістами не такий уже і разючий. Судові справи будуть переважно в тих містах, де пройдуть однотурові вибори. Оскарження у першому турі не має жодного сенсу, бо все одно другий тур відбудеться й, переважно, це не залежить від того, які результати у першому турі», - сказав Цибулько.

Політолог вважає, що судові оскарження можливі за результатами другого туру, де він відбудеться.

У ЦВК допустили перенесення другого туру місцевих виборівУ ЦВК допустили, що другий тур виборів мерів у окремих містах може пройти не в листопаді, як планувалося, а в грудні через можливі судові розгляди.

«Логіка другого туру, зазвичай, і полягає у цій боротьбі, але я не думаю, що другий тур буде відтермінований. Бо судових справ, які могли би змінити результати – не очікується», — сказав він.

Цибулько додав, що після оголошення результатів першого туру важливо стежити, як будуть формуватися союзи на місцях.

«В однотурових містах важливо інше – союзи на місцях. Бо мери, які не опираються на жодну групу у міській раді, будуть слабкими», — сказав експерт.

Раніше в ЦВК уточнили підсумкову явку на місцевих виборах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: