Вибори мерів: хто пройшов до другого туру

Читать на русском

В Україні 25 жовтня відбулися місцеві вибори. У восьми містах України жителі обрали мера в першому турі: в Києві переміг Віталій Кличко, у Харкові – Геннадій Кернес, в Запоріжжі – Володимир Буряк, у Вінниці – Сергій Моргунов, в Івано-Франківську – Руслан Марцінків, в Чернігові – Владислав Атрошенко, в Хмельницькому – Олександр Симчишин, в Тернополі – Сергій Надал. «Слово і діло» пропонує подивитися, хто з кандидатів продовжить боротьбу у другому турі.

15 листопада другий тур місцевих виборів пройде в Одесі, Сумах, Херсоні та Луцьку. В Одесі в першому турі не зміг перемогти чинний мер Геннадій Труханов, він набрав 37,54% голосів, його суперником стане нардеп від «Опозиційної платформи – За життя» Микола Скорик (19,06% голосів).

У Херсоні до другого туру вийшли депутат від групи «За майбутнє» Ігор Колихаєв (30,75%) і колишній мер міста Володимир Сальдо (17,09%). У Луцьку, нагадаємо, з 2017 року немає постійного мера. У другому турі за цю посаду поборються радник міського голови Ігор Поліщук (32,47%) і колишній мер Богдан Шиба.

У другому турі виборів мера Сум зійдуться чинний міський голова Олександр Лисенко (44,21%) і кандидат від «Європейської солідарності» Вадим Акперов (14,71%).

В інших містах України другий тур відбудеться 22 листопада. ВДніпрі фіналісти — Борис Філатов і Загід Краснов. Чинний мер набрав 46,41% голосів виборців, депутат міськради – 13,15%. У Львові нинішній мер Андрій Садовий теж не зміг забезпечити собі перемогу в першому турі, він набрав 40,09% голосів, його суперником буде народний депутат від «Європейської солідарності» Олег Синютка.

До другого туру в Ужгороді вийшли мер Богдан Андріїв (25,41%) і кандидат від «Слуги народу» Віктор Щадей (17,91%). У Полтаві — Олександр Мамай, якого в 2018 році змістили з посади міського голови. Незважаючи на цей факт, в першому турі він набрав 30,6% голосів, його суперник – кандидат від «Слуги народу» Сергій Іващенко – набрав 17,71%.

За пост мера Миколаєва боротимуться мер Олександр Сєнкевич (39%) і висуванець «Опозиційної платформи» Владислав Чайка (29,3%). У Черкасах до другого туру вийшли мер Анатолій Бондаренко (37,6%) і кандидат від «Голосу» Віктор Євпак (19,14%).

У Чернівцях зараз також немає мера, Олексій Каспрук був відсторонений і до другого туру виборів не пройшов. На пост претендуватимуть Роман Клічук (29,13%) і Віталій Михайлішин (21,43%). Новий очільник буде в Рівному: до другого туру вийшли Віктор Шакірзян (19,84%) і кандидат від «Європейської солідарності» Віктор Третяк.

Нагадаємо, ми писали про випадки, коли кандидат з меншими шансами перемагав у другому турі місцевих виборів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: