Затриманим у Білорусі росіянам оголосили підозру

Затриманих у Білорусі 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер» підозрюють в підготовці масових заворушень (ст.13 ч.2 ст. 293 КК Білорусі).

Про це повідомляє пресслужба Слідчого комітету Білорусі у четвер, 30 липня.

«За результатами перевірки оперативної інформації, що надійшла від спецслужб, за підозрою в скоєнні зазначеного злочину були затримані 33 громадянина Російської Федерації, співробітники ПВК Вагнера, які проживали на території санаторію Білорусонька в Мінському районі», - наголошується в повідомленні слідчого відомства.

У Слідкомі відзначили, що вирішується питання про застосування запобіжного заходу у вигляді взяття під варту до затриманих у Білорусі громадян РФ.

Нагадаємо, вчора в Білорусі затримали 32 бійців російської приватної військової компанії «Вагнер». У білоруських правоохоронних органах заявили, що бійці ПВК прибули для дестабілізації ситуації в період передвиборчої кампанії в країні.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко назвав ситуацію надзвичайною подією і вимагає від Росії пояснень.

Влада Білорусі вирішила перекинути військові сили на кордони, зокрема з Росією. Такі запобіжні заходи ухвалені на засіданні Ради безпеки країни.

Служба безпеки України направить запит щодо екстрадиції затриманих білоруськими правоохоронцями декількох десятків російських бойовиків.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО