Україна вивчає питання введення миротворців ОБСЄ на Донбас

Україна розглядає варіант введення миротворчої місії ОБСЄ на окуповані території Донбасу.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України, перший заступник голови делегації України в ТКГ Олексій Резніков в понеділок, 6 липня, в ефірі програми Свобода слова.

«Миротворці - це один з можливих варіантів, ми його теж обговорюємо. Більш того, ми пішли далі і вивчаємо поки що безпрецедентну можливість мандата ОБСЄ. Виявляється, і вони мають право вводити своїх миротворців, але ніколи в житті цього не робили. Формально-юридично це можливо», - сказав Рєзніков.

За його словами, це єдиний варіант, на який може погодитися російська сторона, але «цей момент в переговорах ще не настав».

«Головне, щоб всі до цього сьогодні були готові», - підкреслив Резніков.

Раніше Резніков заявляв, що російська сторона не висувала жодних ультиматумів щодо змін до Конституції України під час зустрічі радників нормандської четвірки у Берліні.

Нагадаємо, російська сторона заявила, що після зустрічі політичних радників глав держав «нормандської четвірки» в Берліні, не вдалось дійти прориву по переговорах.

Також керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що зустріч радників «нормандської четвірки» на крок наблизила проведення саміту в Берліні».

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО