ВАКС скасував заочний арешт ексміністра доходів Клименка

Апеляційна палата скасувала заочний арешт колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка, якого підозрюють у причетності до заволодіння коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн.

Таке рішення ухвалила колегія суддів палати Вищого антикорупційного суду 13 травня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 19 серпня 2019 року Печерський районний суд міста Києва заочно взяв під варту Клименка. Проте пізніше Генеральна прокуратура України змінила підслідність у справі за детективами Національного антикорупційного бюро і передала туди справу. Своєю чергою адвокати Клименка подали апеляційну скаргу на заочний арешт до Київського апеляційного суду. Той передав розгляд скарги до апеляційної палати ВАКС.

Вивчивши скаргу, судді її задовольнили і скасували заочний арешт ексміністра. Водночас, у судовому реєстрі оприлюднена лише коротка ухвала, в якій не вказана причина такого рішення.

За версією слідства, Клименко у 2012-2013 роках, перебуваючи у складі очолюваної колишнім президентом України Віктором Януковичем злочинної організації, діючи з корисливих мотивів, шляхом реалізації розробленого злочинного плану та злочинної схеми заволодів коштами державного бюджету на загальну суму 3,1 млрд грн, шляхом незаконного відшкодування з держбюджету ПДВ на рахунки трьох фіктивних підприємств.

Нагадаємо, суд дозволив заочне слідство стосовно Клименка.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО