Корупція в «Укроборонпромі»: ексдиректор ХБТЗ залишився без обов'язків

Колишній директора Харківського бронетанкового заводу Олександр Глушко залишився без процесуальних обов'язків, оскільки прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури не звертався про їх продовження у справі про корупцію в «Укроборонпромі».

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду від 23 квітня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, суд відпустив Глушка під 450 тисяч гривень застави. Також на нього поклали низку обов'язків, а саме: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними у даному кримінальному провадженні, а також свідками поза межами процесуальних дій, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Востаннє суд продовжував дію обов'язків до 5 жовтня, а після цього, як зазначається в рішенні, прокурор не звертався з відповідним клопотанням.

Як відомо, зазначені підозри чинному та колишньому посадовцям ХБТЗ вручили в кримінальному провадженні, про яке робили розслідування журналісти Bihus.info. За даними журналістів, син колишнього заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Олега Гладковського Ігор був безпосереднім учасником мільйонних схем із розкрадання в оборонному комплексі. Повідомлялося, що Гладковський-молодший разом із партнерами Андрієм Рогозою і Віталієм Жуковим організував поставки контрабандних російських деталей для військової техніки. При цьому державні оборонні підприємства нібито переплачували за товар в 2-4 рази, купуючи його у фірм-прокладок. Керівництво концерну «Укроборонпром» знало про шахрайські оборудки і давало на них згоду.

Однією з таких схем була поставка прицілів держпідприємству ХБТЗ, яка насправді не відбулася, оскільки ці приціли були на балансі Міністерства оборони. Гроші за цю нібито поставку прицілів отримала фірма «Оптимумспецдеталь», яка пов'язана з Жуковим, Рогозою і Гладковським-молодшим.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО