Суд відпустив екснардепа Левуса на поруки

Суд відпустив на поруки трьох осіб колишнього народного депутата від фракції «Народного фронту» Андрія Левуса, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у зловживаннях для одержання компенсації за винайм номеру в готелі.

Таке рішення 24 квітня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Віра Михайленко за результатами розгляду клопотання адвоката екснардепа, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 18 березня ВАКС визначив Левусу запобіжним заходом 546 520 грн застави з покладанням низки обов'язків. Зокрема, він зобов'язаний повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та здати на зберігання всі свої паспорти для виїзду за кордон.

Не погодившись з таким рішенням, адвокат екснардепа подав апеляцію на це рішення. Проте, вивчивши скаргу, судді відмовили в її задоволенні.

Пізніше адвокат Левуса подав клопотання про зміну запобіжного заходу із застави на особисту поруку трьох осіб, а саме народного депутата 8 і 9 скликань, керівника громадської організації «Школа відповідальної політики», а також офіцера резерву та голови ГО «Всеукраїнська рада резервістів України». Прокурор не заперечував проти зміни запобіжного заходу, а тому суддя клопотання задовольнила і відпустила Левуса на поруки.

Також суд поклав на екснардепа наступні обов'язки: повідомляти про зміну свого місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками і здати на зберігання детективам закордонні паспорти.

Нагадаємо, Левусу та ще одному екснардепу повідомили про підозру.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО