МВС не щастить із «листами щастя»: запуск автофіксації порушень ПДР знову відтермінували

Міністерство внутрішніх справ України вже вдруге за рік відтермінувало запуск автоматичної фото- та відеофіксації порушення правил дорожнього руху.

Про це йдеться в повідомленні пресслужби МВС у Telegram.

Причина перенесення – карантин, який був запроваджений через коронавірус. «Ці обмеження частково стосуються й роботи певних підрозділів Національної поліції та інших організацій, задіяних у процесі роботи системи автофіксації. Тому в МВС ухвалили рішення про відтермінування роботи системи відеофіксації порушень правил дорожнього руху до закінчення режиму суворого карантину», – повідомили в МВС.

Історія із запровадженням системи автоматичної фіксації порушень ПДР в Україні досить довга. У першій половині минулого року її обіцяв запустити ще Сергій Князєв – тодішній глава Національної поліції України: «Думаю, що в першому кварталі наступного року ми відзвітуємо про запуск пілотних проєктів, а до кінця півріччя фото- і відеофіксація почне працювати в усій країні». А глава МВС Арсен Аваков говорив, що система запрацює в повному обсязі до кінця 2019-го. Однак обидва виявилися не праві – довгоочікуваний запуск так і не відбувся.

Потім радник мера Києва Максим Бахматов анонсував розсилку «листів щастя» для водіїв з 1 січня 2020 року. Але на початку року система автоматичної фіксації адміністративних правопорушень теж не запрацювала, у рамках пілотного проєкту систему з використанням п'яти відеокамер тестували тільки в Києві.

Наприкінці лютого Бахматов заявив, що «листи щастя вже точно будуть розсилати з 1 травня: «Так, я всім киянам передаю привіт: вже скоро будете отримувати «листи щастя». І ось знову все перенесли, цього разу – через карантин.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

Найкращі інфографіки від аналітиків «Слово і діло» щодня без зайвого тексту – у телеграм-каналі Pics&Maps

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО