Суд скасував підозру куму ексголови ДФС Продана

Суд скасував підозру куму колишнього виконувача обов'язків голови Державної фіскальної служби Мирослава Продана Максиму Павицькому, якому залишали підозру у легалізації коштів.

Таке рішення ще 18 жовтня 2019 року ухвалив Печерський районний суд міста Києва, яке 5 грудня залишив в силі Київський апеляційний суд, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Павицького підозрювали у легалізації коштів у справі за підозрою Продана у незаконному збагаченні на щонайменше 89,52 мільйона гривень. Проте Конституційний суд визнав цю статтю неконституційною. Тому справу в частині підозри ексголові ДФС закрили, а саме провадження з підозрою кума Продана передали до Генеральної прокуратури України.

Адвокат Павицького подав до Печерського райсуду Києва скаргу на повідомлену підозру і просив її скасувати, оскільки легалізація коштів є предикатним злочином у цьому випадку визнаного неконституційним незаконного збагачення. На думку захисту, декриміналізацією складу злочину держава визнала, що незаконне збагачення не є злочинним а відтак, щодо такого майна не може здійснюватися легалізація, як склад злочину. Суд скаргу задовольнив і скасував підозру.

Не погоджуючись з таким рішенням, прокурор ГПУ подав апеляційну скаргу. Однак Київський апеляційний суд залишив її без задоволення.

Нагадаємо, САП повідомляла Продану про підозру у незаконному збагаченні. За версією слідства, більша частина з 89,52 млн грн була витрачена Проданом нібито на придбання майна в Туреччині, а саме кількох вілл у місті Бодрум. Як вважають правоохоронці, купівлею цієї нерухомості займався кум Продана Павицький. Він же придбав будинок під Києвом у селі Стоянка загальною площею 450 квадратних метрів. Ремонт у цьому будинку курирувала дружина екс-фіскала. Також будівельники під час допиту підтвердили, що роблять ремонт безпосередньо для Продана.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО