ВАКС закрив справу експрокурора АТО Кулика

Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження за обвинувачення колишнього прокурора АТО Костянтина Кулика у незаконному збагаченні, оскільки Конституційний суд визнав цю статтю неконституційною.

Таке рішення 2 квітня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло» з посиланням на трансляцію суду.

Судді повідомили, що перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук подав клопотання про закриття справи Кулика. Причиною такого клопотання був вказаний пункт 4 частини 1 статті 284 КПК, тобто набрав чинності закон, яким скасована кримінальна відповідальність за діяння. Прокурор САП Андрій Касьян у засіданні клопотання підтримав.

Колегія у своїх висновках вказала, що дійсно Конституційний суд у лютому 2019 року ухвалив рішення про визнання неконституційним статті 368-2 ККУ, тобто незаконного збагачення, у вчиненні якого обвинувачують Кулика. Тому судді клопотання задовольнили.

«Клопотання першого заступника керівника САП про закриття кримінального провадження – задовольнити. Закрити кримінальне провадження за обвинуваченням Костянтина Кулика», – заявив головуючий суддя.

Разом із тим, колегія зняла арешт майна, яке було арештоване у забезпечення можливої конфіскації та речових доказів.

Нагадаємо, НАБУ і САП обвинувачували Кулика у незаконному збагаченні. За версією слідства, він разом із своєї співмешканкою Іриною Німець набув у власність активи, законність підстав отримання яких не підтверджено доказами. Йдеться про нерухомість на загальну вартість 2,86 млн грн. У лютому 2019 року Конституційний суд визнав цю статтю такою, що не відповідає закону.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО