НАБУ завершило слідство у справі виведення коштів, які мали конфіскувати

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершили розслідування справи про виведення з банківського рахунку приватної компанії коштів, які підлягали конфіскації в результаті обвинувального вироку.

Про це повідомляє пресслужба НАБУ.

«Розслідування фактів незаконного відчуження 20 млн грн, які підлягали конфіскації в дохід держави, завершено. 26 березня 2020 року стороні захисту відкрили матеріали справи для ознайомлення перед скеруванням обвинувального акта до суду», – повідомляють у відомстві.

У НАБУ нагадали, що у справі є четверо підозрюваних, а саме: два директори та бухгалтер комерційних компаній, задіяних в одній із корупційних схем на ПАТ «Укрзалізниця», а також юрист-консультант одного з банків.

Як відомо, суд затвердив угоду про визнання винуватості між САП і директором ТОВ «Західспецбудмеханізація» та ТОВ «Західтрансбуд» Романом Сеніком у справі привласнення коштів ПАТ «Укрзалізниця». Згідно вироку, арештовані кошти на рахунках компанії «Західтрансбуд» і державного підприємства «Константа-Агро» в Укрсоцбанку підлягали конфіскації. Проте, як з'ясували детективи, понад 20 млн грн з цих рахунків були виведені на інші рахунки компаній на їх вимогу працівниками Укрсоцбанку.

Нагадаємо, НАБУ розслідує виведення коштів з рахунків компаній, які повинні були конфіскувати на користь держави. У цій справі суд відмовився заарештовувати майна фірми-фігуранта. Щоправда пізніше таки заарештували корпоративні права.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО