НАБУ розслідує можливе недостовірне декларування суддею Гречаною

Національне антикорупційне бюро вже розслідує кримінальне провадження, порушене за фактами можливого недостовірного декларування суддею Центрального районного суду міста Миколаєва Світланою Гречаною.

Про це йдеться у відповіді пресслужби НАБУ на запит журналіста «Слово і Діло».

«У відповідь на Ваш запит щодо надання інформації про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань, повідомляємо, що Національним бюро виконано вказану у запиті ухвалу Вищого антикорупційного суду та внесено відповідні відомості до ЄРДР. Наразі детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні», – повідомляють у Бюро.

Як відомо, Центр журналістських розслідувань нібито встановив, що суддя Гречана не внесла відомості до електронних декларацій за 2017-2018 роки про перебування у користуванні квартири в ЖК «Адмірал» в Миколаєві та будинку дачного типу, а також автомобілів Audi і Mercedes. Тому до НАБУ було подано заяву про вчинення кримінального правопорушення, проте орган відомості до ЄРДР не внесло. На думку Бюро, в заяві не наведено достатніх об'єктивних даних та конкретних фактів, що можуть свідчити про вчинення кримінальних корупційних правопорушень, віднесених до підслідності детективів.

Проте заявник у справі подав скарг на бездіяльність НАБУ, оскільки, згідно ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, орган мав внести відповідні відомості до ЄРДР протягом 24 годин. Вивчивши скаргу, суддя її задовольнив і зобов'язав НАБУ порушити кримінальне провадження.

Нагадаємо, НАБУ розслідує можливу брехню в декларації сумського депутата. Також детективи ведуть слідство за фактами можливого заволодіння коштами УЗ на купівлі вугілля.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО